Manuele therapie

Manuele therapie is een specifieke onderzoek- en behandelmethode van gewrichten. Een manueel therapeut behandelt voornamelijk klachten aan de wervelkolom (rugpijn, nekpijn), armen of benen. Heb je last van pijn en kun je je gewrichten daardoor slecht bewegen? Maak dan eens een afspraak met een van onze manueel therapeuten.

FP-BredaWestSfeer-20181110-001

Over het traject bij de manueel therapeut

Bij de intake gesprek stelt de manueel therapeut een diagnose op basis van vragen en lichamelijk onderzoek. Daarna krijg je een persoonlijk behandelplan, gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid in je gewrichten. Dit kan zowel een toename in beweeglijkheid zijn als het herstel van te veel beweeglijkheid. De behandeling bestaat uit specifieke bewegingen in de gewrichten en manipulaties (kraken).

Kraken:
Bij manipulaties worden de gewrichten sneller bewogen en hoor je mogelijk een knappend geluid. Dit wordt over het algemeen ervaren als een kortstondig, vreemd gevoel.

Voor welke klachten kan ik terecht?

Naast klachten aan de wervelkolom, armen en benen, zijn de manueel therapeuten van Breda West Paramedisch Centrum specialist op het gebied van hoofdpijn, houdingsproblemen, klachten aan het SI gewricht, duizeligheid en uitstralingspijn in de armen en benen. De behandelmethodes zijn gericht op oefeningen en instructies.

Op zoek naar een manueel therapeut in Breda en omstreken? Neem dan contact op met Breda West Paramedisch Centrum via (076) 522 53 78. Of loop eens binnen. Wij hebben praktijken in de wijken Princenhage, Heuvel, Westeinde, Westerpark en Tuinzigt.

Fotoshoot-15
FP-BredaWestSfeer-20181110-002_resize

Deze behandeling helpt bij:

Neem contact met ons op