Acupunctuur

Je wordt behandeld volgens de traditionele Chinese geneeskunst. Het belangrijkste doel is het herstellen van de energiebalans. Acupunctuur gebeurt door het inbrengen van dunne naaldjes, maar ook moxa, cupping en massage kunnen worden gebruikt. Vaak wordt de behandeling aangevuld met voedings-, leefstijladviezen en oefeningen.

De eerste behandeling bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en pols- en tongdiagnostiek. Daarna zal er samen met jou een behandelpan worden opgesteld. Voor een acupunctuurbehandeling wordt 45 minuten ingepland.

Acupunctuur

Veel voorkomende klachten:

Acupunctuur kan bij tal van klachten worden toegepast.

  • vermoeidheid
  • hoofdpijn
  • migraine
  • spanningsklachten
  • stofwisselingsproblemen
  • stoppen met roken

Twijfel je of acupunctuur iets voor je is, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen.

Acupunctuur bij zwangerschap

In onze praktijk wordt acupunctuur vaak gebruikt als ondersteuning bij zwangerschap en bevalling. Een zwangerschap zorgt voor grote veranderingen in het lichaam van een vrouw. Dit kan leiden tot de bekende zwangerschapskwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid, obstipatie, vocht vasthouden  etc.

In het algemeen worden deze klachten geaccepteerd omdat ze “er nu eenmaal bijhoren”, maar soms kunnen ze een normaal functioneren belemmeren. Veel medicijnen mogen tijdens een zwangerschap niet gebruikt worden. Acupunctuur kan dan een prima behandelmethode zijn. Verder kan acupunctuur voor de bevalling  een vlottere ontsluiting tot gevolg hebben en kan het na de bevalling helpen bij een sneller herstel.

Fotoshoot-27
FP-BredaWestSfeer-20181110-024_resize

Moxatherapie

Moxatherapie: Een onderdeel van acupunctuur is de moxatherapie. Hierbij wordt een warme moxastick ongeveer een centimeter boven een acpunctuurpunt gehouden. Moxa bestaat uit een aantal gedroogde kruiden. Het heeft een verwarmende en bewegende werking en kan worden toegepast voor verschillende doeleinden zoals draaien bij stuitligging.

De laatste jaren is er toenemend wetenschappelijk bewijs voor het effect van moxa bij het draaien van een kindje in stuitligging. Door moxatherapie neemt de kans dat het kindje draait, toe met ongeveer 50%. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de behandeling op tijd wordt ingezet. Vanaf de 33e week van de zwangerschap kun je bij ons terecht. Na de eerste keer kun je thuis met je partner de behandeling voortzetten. Moxatherapie is volkomen ongevaarlijk voor jou en je kindje en is niet pijnlijk.

Dry Needling behandelingen.

Bekken en rugcentrum de Badstraat verzorgt tevens gespecialiseerde

Dry Needling kan worden uitgevoerd bij een myofasciaal triggerpoint (‘spierknoop’). Veel van onze patiënten hebben zo’n specifiek triggerpoint. Dit vaak zonder het zelf te weten. Al deze mensen kunnen behandeld worden met onder andere Dry Needling.

Dry Needling wordt toegepast met een acupunctuur naald waarbij telkens slechts een naald tegelijk geplaatst wordt. De naald wordt geplaatst in de zogenaamde “strakke band” en kan een local twitch respons oproepen. De local twitch respons is een gewenst effect van het Dry Needling en geeft het best haalbare resultaat.

dryneedle

Neem contact met ons op