Bekken- en rugcentrum Badstraat

Fysiotherapie Rietveld wordt Bekken- en rugcentrum Badstraat!

Fysiotherapie Rietveld, het zal voor velen een bekende naam zijn. De fysiotherapiepraktijk van Angelique Rietveld heeft menigeen behandeld voor diverse klachten. De praktijk staat met name bekend om behandelingen op het gebied van zwangerschapsklachten en bekkenklachten. Ook complexere klachten als poep- en plasproblemen, bij zowel kinderen als volwassenen, klachten rondom seksualiteit voor vrouwen én mannen en chronische buik- en rugpijn worden al jaar en dag behandeld bij de praktijk op de Badstraat.

Na 23 jaar stopt Angelique als praktijkeigenaar. “Door de toenemende marktwerking in de zorg is het beter om aan schaalvergroting te doen. Ook om zinnige en zuinige zorg te kunnen leveren. Om de continuïteit te borgen aan zowel de werknemers als de patiënten heb ik contact opgenomen met Pieter van Ginneke met de vraag of hij Fysiotherapie Rietveld wilde voortzetten, maar dan wel onder zijn vlag”, aldus Angelique, die de intentie heeft om de komende jaren gewoon werkzaam te blijven op de Badstraat.

foto pand
FP-BredaWestSfeer-20181110-026

Breda West Paramedisch Centrum

Met ‘onder zijn vlag’ wordt Breda West Paramedisch Centrum bedoeld. Pieter van Ginneke is bijna 38 jaar geleden in zijn eentje begonnen en is ondertussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste fysiotherapiepraktijken van Breda en omstreken. “Angelique en ik kennen elkaar al heel erg lang. Dat schaalvergroting belangrijk is, weten we al jaren. Zo ken ik Angelique eigenlijk, want we zaten samen in een select groepje kartrekkers van het fysiocollectief in Breda”, zegt de ervaren praktijkeigenaar.

“Toen Angelique naar mij toe kwam hebben we niet lang hoeven te twijfelen. Tuurlijk willen wij het werk van Angelique voortzetten en daarbij komt ook nog eens dat er landelijk een tekort is aan bekkenfysiotherapeuten. Om een expertisecentrum als dit toe te voegen aan ons aanbod is een buitenkans. Daarnaast strookt de gemoedelijkheid en warmte van Fysiotherapie Rietveld met onze visie.”

Bekken- en rugcentrum Badstraat

Om het werk van Angelique zo goed mogelijk voort te zetten zal er niet heel veel gaan veranderen. De grootste verandering naar buiten toe is de naam. Deze wordt veranderd in Bekken- en rugcentrum Badstraat. “Dit wordt de vierde locatie van Breda West Paramedisch Centrum, maar voor de toekomst misschien wel de belangrijkste. We hebben gekozen om ook in de naamstelling te laten zien dat het echt een expertise centrum is waar iedereen met voornamelijk bekken- en rugklachten geholpen kunnen worden.

Naast alle kennis die er al zat bij Fysiotherapie Rietveld voegen wij daar nog drie bekkenfysiotherapeuten, Manuele Therapie, echografie en osteopathie aan toe. Zo zal de patiënt naar de specialist voor zijn of haar klachten gestuurd worden en zal er hulp van collega’s worden ingezet als dit nodig is. Op deze manier wordt er niet overbehandeld en wordt er direct specialistische zorg geleverd. Daarnaast kunnen wij, doordat we nu nog groter worden, patiënten garanderen dat ze binnen 24 uur gezien kunnen worden door een specialistische fysiotherapeut.”

FP-BredaWestSfeer-20181110-009
FP-BredaWestSfeer-20181110-028

Bekende namen blijven

Naast Angelique Rietveld blijft iedereen die eerder bij Fysiotherapie Rietveld heeft gewerkt. We hebben het dan over Mary van den Nieuwenhuizen, Alette van den Eertwegh en Marjolene Couvreur. Breda West Paramedisch Centrum geeft aan ontzettend blij te zijn om deze vier dames aan het team te mogen toevoegen, dat ondertussen uit bijna 25 collega’s bestaat. Ze zien de toekomst van de organisatie en vooral Bekken- en rugcentrum Badstraat hierdoor zonnig in. “Een voorwaarde voor de overname was voor ons dat de kennis en kunde die opgebouwd is de afgelopen 23 jaar behouden zou blijven. Gelukkig staat iedereen hier positief in en zijn ze al helemaal ingeburgerd in de ‘Breda West familie’. Dat zagen we bij het laatste personeelsuitje wel!”, sluit Pieter van Ginneke met een lach af.

Benieuwd geworden naar Bekken- en rugcentrum Badstraat? Of bekend met bekken- en
zwangerschapsklachten of andere klachten in dit gebied? Kom dan eens een kijkje nemen op de praktijk. Natuurlijk kun je ook altijd bellen voor een afspraak via 076 522 53 78 of een mailtje sturen naar contact@bredawest.nl.

Neem contact met ons op