Seksuele klachten bij mannen

Tijdens gemeenschap kunnen er klachten ontstaan of al reeds aanwezig zijn. De grondslag kan zowel psychisch als lichamelijk van aard zijn. Lichamelijke functies als ontspannen buikademhaling, het durven loslaten van de bekkenbodem kunnen hierbij een rol spelen. Om te kunnen genieten van gemeenschap is het van belang dat deze factoren in harmonie zijn. Onder psychische factoren verstaan wij: beleving, opwinding, ontspanning en aandacht.

Grote spanningen in de bekkenbodemspieren verminderen de doorbloeding in het bekkenbodemgebied, waardoor er niet alleen een verminderde functie van de bekkenbodem op kan treden maar ook erectiestoornissen, vroegtijdige zaadlozing en verminderde intensiteit orgasme.

Fotoshoot-12

Veel voorkomende klachten bij mannen

  • geen erectie tot stand kunnen brengen
  • geen erectie kunnen behouden
  • vroegtijdige zaadlozing
  • vertraagde zaadlozing
  • verminderde intensiteit orgasme
  • pijn tijdens of na orgasme

Wat kunnen onze bekkenfysiotherapeuten betekenen?

Voor bovenstaande klachten werken onze bekkenfysiotherapeuten samen met verschillende zorgverleners. Denk hierbij aan een uroloog, seksuoloog en psycholoog. De behandeling is gericht op het voelen-denken-doen model. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan bewustwording, ademhaling de bekkenbodemspanning, het durven voelen en loslaten zowel psychisch als lichamelijk en het doorbreken van een vicieuze pijncirkel.

Wij werken samen met: www.balansbreda.nl

 

De MAPLe behandelmethode:

De MAPLe is een relatief nieuwe behandelmethode wat kan worden ingezet om de bekkenfysiotherapeut meer inzicht te geven en daardoor de patient beter te kunnen helpen en sneller het te behalen doel te bereiken. 

De MAPLe geeft gerichte biofeedback van individuele spieren aan verschillende zijdes en dieptes in de bekkenbodem. Daarnaast kan het ook lokaal stimulatie geven. Dit wordt vaak gecombineerd met een andere behandeling zoals de bekkenbodemspieroefeningen. Met de MAPLe krijgt de patiënt en de therapeut onder andere meer inzicht in de kracht van de bekkenbodemspieren en kunnen we monitoren of de spieren daadwerkelijk sterker worden. 

 

Afspraak inplannen
Je kunt direct een afspraak inplannen via onderstaand contactformulier, via telefoonnummer: (076) 522 53 78  of via mail: contact@bredawest.nl.

FP-BredaWestSfeer-20181110-025_resize

Neem contact met ons op